Lignavita - Zeg nee tegen jojo
Terug naar overzicht

Zeg nee tegen jojo

Hoe ontstaat het jojo-effect?

Je gaat minder eten en daardoor verlies je in hoog tempo gewicht. Het gewicht dat je het snelst verliest bestaat echter voornamelijk uit water en spieren, amper uit lichaamsvet. Je lichaam denkt dat je in voedselcrisis zit en gaat in spaarstand. Dit wil zeggen: je metabolisme (stofwisseling) daalt en je verbranding wordt zuiniger, waardoor het zeer moeilijk wordt om lichaamsvet te verbranden. Je lichaam wilt door die spaarstand lichaamsvet bijhouden en spiermassa is nu eenmaal gemakkelijker te verbranden.

Daarnaast ga je minder energie hebben en jezelf futloos voelen doordat je minder voedingsstoffen binnenkrijgt.

Na een periode van vasten ben je vast wel enkele kilo's lichter, maar als je daarna terug 'normaler' gaat eten, wordt bijna alles direct opgeslagen onder de vorm van lichaamsvet. Je lichaam denkt dat het nu extra reserves moet opslaan doordat je een tijdje te weinig at. Langzaam komen zo de verloren kilo's er terug bij, met een grote kans dat je zelfs nog wat extra's kilo's bijkrijgt tegenover je startgewicht.

Het meest zorgelijke is dat je lichaam spiermassa afbreekt. Dit is waar Lignavita te hulp kan komen. Doordat Lignavita staat voor eiwitrijke voeding, ga je je spieren kunnen voorzien van voldoende eiwitten. Deze eiwitten beschermen je spieren tegen afbraak. En het is de spiermassa die bepalend is voor een goede vetverbranding. Daarnaast worden in het Lignavita voedingsprogramma gelijktijdig de koolhydraten beperkt, waardoor het opslaan van vetten in je lichaam wordt voorkomen.

Hoe voorkom je het jojo-effect?

Laat de moed niet zakken, het is perfect mogelijk om (snel) af te slanken met een duurzaam resultaat. MAAR:

1. Doe geen crashdieet

Bij een crashdieet ga je je calorie-inname enorm beperken. Je verwacht dat je lichaam de opgeslagen energiebronnen gaat aanspreken, hierdoor zou je snel lichaamsvet moeten verliezen. Dit is jammer genoeg niet zo. Je verliest kilo's, maar niet doordat je vet verbrandt. Je spiermassa wordt afgebroken en cellen worden stuk voor stuk afgebroken. De 'motor' van je lichaam, wordt kleiner, waardoor je metabolisme ook kleiner wordt. Je lichaam raakt gestressed door het gebrek aan voedsel.

2. Minder eten is niet de oplossing, kies bewuster wat je wél eet

Wat is bewust kiezen? Het zijn niet zozeer de zogenaamde 'gezonde' producten in de supermarkt die je moet kiezen. Het woord gezond wordt in de meeste gevallen onterecht gebruikt op verpakkingen. Het is van groot belang dat je altijd kijkt naar de ingrediëntenlijst om te zien of dit product wel goed is voor je.

Tips op verpakkingen:

- Vermijd suikers, koop het product met het minste suikers.
- Geef de voorkeur aan langzame koolhydraten. Kies volkoren producten
- Vermijd verzadigde vetten.

3. Eet voldoende eiwitten

Je gaat minder eten wanneer je dieet, maar zorg dat je steeds voldoende eiwitten blijft eten. Zo blijft je spiermassa behouden. Bovendien zorgen eiwitten ook voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel terug honger krijgt.

4. Beperk koolhydraten

Niet meer dan 120g koolhydraten per dag is perfect om je gewicht stabiel te houden. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel beweging je krijgt en hoe intensief je traint.

5. Eat the rainbow

Eet veel groenten, liefst 300g per dag. Groenten zijn gezond en bevatten weinig calorieën. Ze voorzien je van vitaminen, mineralen en vezels die je nodig hebt om je fit en gezond te voelen.

6. Zorg dat je leert wat gezond is voor je lijn

Start met een voedingsschema van Lignavita. Op deze manier ontdek je hoe je snel en duurzaam kan afslanken. Na een korte periode van aanpassing hou je het programma makkelijk vol. Aan de hand van onze handige startboxen en ons duidelijk programmaboekje, kan het niet misgaan.

Zet nu de eerste stap naar een gezond gewicht en maak een afspraak bij een Lignavitacoach.

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita