Lignavita - Shakes, hoe gezond zijn ze?
Terug naar overzicht

Shakes, hoe gezond zijn ze?

Een shake is niet alleen handig om mee te nemen, maar als het de juiste samenstelling heeft, het perfecte tussendoortje of ontbijt.

Veelgemaakte fouten

Wanneer je op zoek gaat naar een shake, ga je vaak eerst kijken naar de goedkoopste of die er het gezondste uitziet. Dit is niet altijd even verstandig, want verpakkingen zijn vaak misleidend. Bovendien is de regel vaak: hoe goedkoper een shake, hoe meer suiker erin verwerkt zit en hoe minder de kwaliteit is van de andere voedingsstoffen in de shake (zoals eiwitten). Er bestaan 'gezondheidsshakes' die maar liefst 60% suiker bevatten, deze doen je lichaam echt geen goed.

Maaltijdvervangers

Op de verpakking van verschillende shakes wordt 'maaltijdvervanger' vermeld, maar er is een verschil tussen bijvoorbeeld een Lignavita shake en een maaltijdvervanger. We leggen het even uit:

De shakes van Lignavita zijn proteïneshakes, het zijn geen maaltijdvervangers, ze hebben een lager caloriegehalte doordat ze vooral eiwitten bevatten en zo goed als geen koolhydraten of vetten. Ze passen binnen een strikt eiwit- of ketodieet en worden gebruikt als tussendoor of ontbijt, maar niet als maaltijdvervanger.

Zoals de naam het zelf zegt zijn maaltijdvervangers, vervangers van de maaltijd. In zo'n vervanger zit een combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten. Bovendien is er een strikte regelgeving in verband met het gehalte aan koolhydraten, vetten en eiwitten en moeten ze minimaal 200 kcal bevatten.

Afslanken

Bij Lignavita kiezen we voor proteïneshakes omdat we vinden dat je gevarieerd moet blijven eten tijdens je maaltijdmoment, want eerlijk gezegd, een shake kan geen maaltijd zijn. Bovendien zorgen koolhydraten en suikers in een maaltijdvervanger voor stevige schommelingen in je bloedsuikerspiegel die we net willen vermijden.
Wanneer je minder koolhydraten binnenkrijgt dan je verbrandt gaat je lichaam op zoek naar andere bronnen van energie. Als eerste en gemakkelijkste optie verbruikt je lichaam je spieren, maar dit kan je voorkomen door voldoende eiwitten op te nemen om je spiermassa te beschermen. Dan zal je lichaam verplicht worden vetten te verbranden.

Door middel van eiwitrijke producten (minstens 4 per dag) kan je dus jouw spiermassa beschermen. Dit blijft ook belangrijk als je stopt met diëten want je wil je spiermassa natuurlijk wel behouden. Je spiermassa is je verbrandingsmotor, hoe sterker je motor, hoe meer energie je zal verbranden, hoe hoger je stofwisseling dus.

Gezondheid

Shakes mogen niet de focus zijn van het dieet. Als je wil afvallen moet je ook goede gewoontes aanleren zodat je achteraf geen jojo-effect creëert. Wanneer je enkel een aantal maaltijden door shakes gaat vervangen, zal je daarna terug bijkomen als je hiermee stopt. Niemand gaat heel zijn leven maaltijden vervangen door shakes, toch? Dat houdt niemand vol. Het is belangrijk dat je 'goed' blijft eten, dat je kiest voor de juiste voedingsmiddelen voor ontbijt, tussendoortje, lunch en avondmaal of andere snacks.

Wat zijn goede shakes?

Naast de kwantiteit aan koolhydraten, suikers en eiwitten in de shake, is de kwaliteit van de eiwitten zeer belangrijker. Je heb goed en slecht opneembare eiwitten. Je kan bijvoorbeeld shakes drinken met 18g slecht opneembare eiwitten, maar daar heeft je lichaam niks aan. De eiwitten die Lignavita gebruikt in de shakes zijn steeds van hoge kwaliteit en optimaal opneembaar. Ons streefdoel is de beste shakes aanbieden op de markt. Daarom voegen wij bijvoorbeeld ook vitamines toe aan onze SUPPLUS shakes, zodat ze nog doeltreffender zijn, zonder extra calorieën toe te voegen.

Wil je shakes gebruiken om het afslanken een boost te geven?

Maak kennis met onze SUPPLUS lijn! SUPPLUS staat voor extra super supplementen zoals vitamines en actieve plantenextracten die goed zijn voor je lichaam, voor nog een beter en sneller resultaat.

Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken:

1. Banaan

2. Chocolade

3. Cappuccino

4. Appel-kers

Supplus shakes smaken

Extract van groene koffieboon

Verhoogt de vetverbranding

Dit extract heeft een unieke werking om personen met overgewicht te helpen en heeft een wetenschappelijk bewezen afslankingseffect. Het is een extract van de cafeïnevrije groene kofeboon (Coffea Canephora Robusta Pierre) met een unieke compositie van actieve bestanddelen. Dit garandeert een optimale biologische beschikbaarheid en efciëntie.

Randomized double-blind, placebo controlled clinical studies tonen volgende klinische effecten aan:
• Afslankingseffect tegenover placebo groep
• Verhoging van de vetvrije massa tegenover de vetmassa
• Hoge bio beschikbaarheid

De werking komt er door twee synergetische actiemechanismen:
• Reductie van postprandiale glycemia, door vermindering van intestinale glucose absorptie en remming van glucose-6-fosfaat
• Verhoging van de vetafgifte uit het vetweefsel

Het zet lichaamsvet om in energie en zorgt voor een sneller metabolisme.

Artisjok extract

Met detox antioxidant effect

Artisjok extract wordt al langer geprezen omwille van zijn antioxidatieve werking. Experimenten met testsystemen bevestigden deze hypothese. Gebhart onderzocht of Artisjokextract de vorming van malon-dialdehyde (MDA) in gekweekte levercellen, voorkomt. Binnen 40 minuten na incubatie met artisjokextract werd een concentratieafhankelijke remming van MDA-vorming verkregen. De anti-oxidantactiviteit van het extract was aanzienlijk. Overeenkomend met de resultaten die in levercellen geboekt zijn liet artisjok ook anti-oxidatieve eigenschappen zien in andere testsystemen zoals in humane bloedcellen en op LDL-cholesterol. Naast een verhoogd cholesterolgehalte geldt vandaag de dag geoxideerd LDL als een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van atherosclerose. Verder draagt Artisjok bij aan een evenwichtig functioneren van gal en lever en daarmee aan de spijsverteringsprocessen die voor de opname van voedingsstoffen belangrijk zijn.

Andere gunstige effecten van artisjok zijn:
• Verbetert werking galblaas en lever
• Bevordert vertering vetten
• Verlaagt cholesterolgehalte
• Antioxidant
• Tegen buikpijn, misselijkheid en winderigheid
• Beheerst bloedsuikerspiegel
• Behandeling jicht, artritis en reuma
• Bij urinewegproblemen

Inuline

Bevordert een gezonde darmflora

De inheemse cichorei inuline bevordert de groei van intestinale bidobacteriën, is prebiotisch en helpt de darmora gezond te houden, studie gedaan in vitro en in vivo.

Conclusie van AFSSA:
• Inheemse cichorei inuline is bidogeen (d.w.z. stimuleert bidobacteriën) bij een dagelijkse inname van 5 g.
• De beweringen "inheemse cichorei inuline is bidogeen (bevordering van de groei van intestinale bidobacteriën) bij een dagelijkse dosering van 5 g/dag", "inheemse cichorei inuline bevordert de groei van de intestinale bidobacteriën bij een dagelijkse dosering van 5 g/dag" , " inheemse cichorei inuline is prebiotisch bij een dagelijkse dosering van 5 g/dag" zijn wetenschappelijk gevalideerd.

Appel extract

Beperkt de suikeropname

Phloridzin is een polyphenol, speciaal gevonden in fruit van bomen van de rozenfamilie, dat een sterk remmend effect vertoont bij het suiker glucose transport door de darm barrière, en is een populair ingrediënt in afslankingsproducten. Studies tonen aan dat natuurlijk phloridzin appel extract de hoeveelheid suiker beperkt die in het bloed komt na een suikerrijke maaltijd. Phloridzin extract is dus een natuurlijk appel extract met een doeltreffend glucose blokkerend effect.

Cacao extract

verhoogt het metabolisme

Het natuurlijk extract van de cacao, meer bepaald theobromine, is van dezelfde familie als cafeïne en is zeer bekend voor gewichtsverlies door de verhoging van de thermogenese. Thermogeen betekent letterlijk ‘warmteproducerend’. Het zorgt er dus voor dat het lichaam als het ware opwarmt en er meer energie verbruikt wordt. Daarnaast verhoogt het licht de urineproductie wat zijn nut heeft om afvalstoffen te verwijderen.

© 2021 Lignavita Dorien Ots

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita